Προφιτερόλ Αθήνα

Απο το 1974

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, τα πρώτα μέλη της οικογένειας Παπαλυμπέρη με καταγωγή από τα Αργύρια Φθιώτιδας, ήρθαν στην Αθήνα και χωρίς να υπάρχει κάποια προηγούμενη σχέση, μπήκαν στον χώρο της Ζαχαροπλαστικής. Σε πολύ μικρή ηλικία, χωρίς γνώσεις και πείρα, ο Χαράλαμπος, ο Κώστας και ο Γιώργος, έμαθαν την τέχνη δίπλα σε ικανούς μάστορες της ζαχαροπλαστικής. Βέβαια, αυτό δεν τους ήταν αρκετό και ήθελαν να περάσουν στο επόμενο βήμα.

Έτσι, τον Ιούλιο του 1974, τα δυο από τα πέντε αδέλφια, ο Χαράλαμπος και ο Δημήτρης, αποφάσισαν πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα ζαχαροπλαστείου και έπειτα ακολούθησαν ο Κώστας, ο Γιώργος και ο μικρότερος από τα αδέλφια Ευθύμης. Επιλέχθηκε η περιοχή της Πατησίων και συγκεκριμένα η οδός Ιακωβίδου.

Φτιάχνοντας το προφιτερόλ απο την ιδρυτική ομάδα

Το ονόμασαν ” Pap-Liber ” , μιας και την εποχή εκείνη ήταν της μόδας οι ξενόφερτες λέξεις!

Τα πέντε αδέλφια, ενώσανε τις δυνάμεις τους και γρήγορα κέρδισαν το στοίχημα! Ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας, φάνηκε πως η επιτυχία του ζαχαροπλαστείου θα ήταν μεγάλη!

Δέκα περίπου χρόνια μετά, έφτασε η στιγμή για τη δημιουργία του δεύτερου ζαχαροπλαστείου “Pap-Liber”, στην περιοχή της Λαμπρινής, στην οδό Γεωργούλια, έναντι της πλατείας του Αγ. Ανδρέα.

Φτιάχνοντας το ιστορικό προφιτερόλ

Σήμερα, τις σκυτάλες τις έχουν αναλάβει τα παιδιά, ο Αλέξανδρος, ο Γιώργος και ο Νίκος, οι οποίοι συνεχίζουν με το ίδιο δέος, κάθε μέρα να παρασκευάζουν τα πιο λαχταριστά γλυκά με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά. ” Αν χρησιμοποιείς ποιοτικά υλικά και βάζεις αγάπη σε αυτό που φτιάχνεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βγει ωραίο το γλυκό” , υποστηρίζει το νέο αίμα της επιχείρησης, ο Αλέξανδρος.

Τα γλυκίσματα του ” Pap- Liber ” που έχουν ως βάση τους τη σοκολάτα, είναι τα πλέον δημοφιλή στο κατάστημα και γίνονται ανάρπαστα. Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στη μοναδική γεύση του προφιτερόλ καθώς και στις σοκολατόπιτες που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο τις εντυπώσεις στις προτιμήσεις των πελατών.

Το προφιτερόλ μας

Προφιτερόλ 1

Με πολύ κόπο, μεράκι και αρκετές δοκιμασίες δημιούργησαν το δικό τους Προφιτερόλ!

Συνδυάζοντας τραγανά σουδάκια, πλούσια σε κρέμα, με την μυστική έως τώρα, κρεμώδη σάλτσα σοκολάτας, αποφάσισαν να παρουσιάσουν στον κόσμο των “γλυκατζήδων”, ένα γλυκό, το γνωστό προφιτερόλ του Papliber, το οποίο ήρθε για να κλέψει τις εντυπώσεις ακόμα και απο τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Προφιτερόλ 2

Την χρονολογία 1985 όπου εγκαινιάστηκε το κατάστημα στην οδό Γεωργούλια, τα αδέρφια Παπαλυμπέρη, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα γλυκό το οποίο θα συνδυάζεται με την επωνυμιία του μαγαζιού Pap Liber!

 

Προφιτερόλ 3

Χωρίς καμία αλλαγή στην αρχική συνταγή, εμείς, η νέα γενιά, συνεχίζουμε ακόμη σήμερα, ακριβώς τα ίδια αγνά γλυκά, για εσάς το πιο λαχταριστό και σοκολατένιο Προφιτερόλ!